preventiva

Dječja i preventivna stomatologija

Prvu posjetu stomatologu trebalo bi uraditi do prve godine zivota.Najvažniji razlog za posetu je prevencija karijesa ranog detinjstva (karijesamlečnihzuba).Karijes mlečnih zuba može biti uzrokovan uzimanjem hrane iz flašice tokom spavanja ili noću, kao i kontinuiranim dojenjem.

konzervativna

Konzervativna stomatologija

Moderna stomatologija podrazumjeva uklanjanje karijesa,uz maksimalno čuvanje zubnog tkiva i vraćanje zuba u njihov prvobitni ( morfološki ) izgled.Ispuni se koriste za popunjavanje manjih oštećenja zubnih tkiva-gleđi i dentina.

estetska

Estetska stomatologija

Velika većina procedura iz domena estetske stomatologije se rješavaju u jednom ili nekoliko dolazaka. Bilo da se radi o promeni oblika ili boje zuba, promeni oblika desni ili nadoknadi zgubljenih zuba, to će biti mali napor sa Vaše strane u odnosu na ono što ćete dobiti.

protetika

Protetika

Je stomatoloska disciplina koja se bavi nadoknadjivanjem izgubljenih zuba krunicama,mostovima,fasetama(ljuskama) I parcijalnim ili totalnim protezama.

hirurgija

Oralna hirurgija

U oralnu hirurgiju spada vađenje običnih zuba, vađenje umnjaka operacijom, zatim operisanje korena zuba kao i vađenje zaostalog korijena zuba.

protetika2

Ortodoncija

Je specijalisticka grana dentalne medicine koja sprovodi preventivne i kurativne postupke u cilju korekcije dentalnih i skeletnih anomalija,kao i uspostavljanja pravilnog zagriza i skladnog izgleda lica.

implants

Implantologija

Primjena implantata u savremenoj stomatologiji u potunosti je promijenila koncept zubne protetike postavsi neizbjezna metoda rekonstrukcije izgubljenih zuba.Gubitak zuba posledicno vodi propadanju kostane mase …

hijer

Hijaluronski fileri

Fileri ili punjači su sredstva koja mogu biti potpora kože ili sluzikože, a kojima se vrši popunjavanje praznina do kojih dolazi u koži tokom života, za popunjavanje bora, ili sa druge strane vrši podlmađivanje i ulepšavanje lica ili povecanje usana.

bijeljenje

Izbjeljivanje zuba

U Ortholine-u izbjeljivanje zuba radimo američkim preparatom Opalescence.Postupak se sastoji u sledećem: u ordinaciji se uzme otisak na osnovu kog se izradi kalup (tray) i pacijent nosi preparat u toku noći. Proces traje 7-10 dana, efekat 3 godine nakon čega je potrebno obnoviti postupak radi održavanja postignutih rezultata.

paradont_forma

Parodontologija

Parodontopatija predstavlja inflamatornu bolest koja zahvata desni, alveolarnu kost i druge strukture tzv. potpornog aparata zuba, a karakteriše se upalom desni (gingivitis) i povlacenjem desni, resorpcijom alveolarne kosti, parodontalnim džepovima i u terminalnoj fazi klaćenjem i ispadanjem zuba.